CGT Ponent

Des de la CGT Ponent volem donar tot el nostre suport al Centre Social Okupat la Chispa, espai okupat des del desembre de 2007 i que fins a l’actualitat ha estat un espai de trobada de col·lectius i moviments socials desenvolupant centenars d’activitats formatives, socioculturals i lúdiques.

De la mateixa forma que el propi espai ocupat entenem la ocupació com una acció cultural, social i política per tal de propiciar espais de creació, reunió, trobada i difusió d’idees, tallers i per denunciar l’especulació immobiliària i el model d’oci consumista que es també existent a la nostra ciutat. Curiosament l’espai ocupat es troba a la carretera N-240 a la sortida d’Alpicat, espai dedicat a l’oci comercial i al foment del consumisme sense tenir en compte les necessitats les veïns de la ciutat ni les condicions laborals de les persones que hi treballen.

A més a més, l’espai ocupat és propietat de “UA S.L”, societat que forma part del Holding d’inversió “Grup Cervera Carràs”. A partir del 2000 aquesta immobiliària, va pagar una gran quantitat de milions per uns terrenys que ara, després de més d’una dècada d’abandó i passada la bombolla immobiliària i la crisi financera encara s’ha vist revaloritzada desprès que la Paeria requalifiqués la zona.

Paral·lelament a això, gairebé 9 anys després de l’ocupació, i després de la celebració del judici el jutge ha aprovat el desallotjament com a mesura cautelar, és a dir, de forma prèvia a l’emissió d’una Sentència, desprès de 8 anys i mig de la denuncia inicial i sense haver demanat mai fins ara la mesura adoptada.

Davant d’aquesta situació, des de la CGT donem suport al CSO la Chispa i a totes les persones que hi participen; defensem l’ocupació com mitjà de denúncia i espai de trobada de moviments socials de la ciutat. Alhora rebutgem enèrgicament la mesura de desallotjament preventiu, entenem que després de gairebé nou anys d’ocupació i havent-se celebrat un judici penal al mes de juny; emetre una ordre de desallotjament previ a la Sentència respon únicament a interessos econòmics i a la voluntat de l’empresa propietària dels terrenys de desallotjar els mateixos amb la màxima celeritat possible i sense haver de recórrer a la via civil. Per tant doncs, ens sumem a la crida de solidaritat efectuada pel col·lectiu CSO la Chispa i animem als veïns i veïnes de Lleida a sumar-se a la mateixa així com a les possibles convocatòries que faci el centre social.

Federació Intercomarcal CGT Lleida

http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article12061#.WZ2qp7bta1s

Anuncis